EPTE

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Tennis/golfers elleboog
  • Pijn achillespees
  • Hielspoor
  • Jumpersknee
  • Chronische schouderpijn (suprasinatus pees)

Door EPTE wordt de lokale celstofwisseling en bloedcirculatie gestimuleerd waardoor het lichaamseigen herstelvermogen bevorderd wordt.

Voorafgaand aan de behandeling wordt allereerst een intakegesprek gevoerd. Vervolgens wordt er een uitgebreid onderzoek gedaan in combinatie met musculoskeletale echografie. Als je voldoet aan de inclusiecriteria zullen wij over gaan tot behandelen.

Onder geleide van echografie wordt exact op de plaats van de overbelasting of ontsteking een dunne naald (vergelijkbaar met een acupunctuurnaald) ingebracht. Via deze naald wordt een lichte elektrische stroom rechtstreeks in het te behandelen gebied ingebracht. De behandeling is niet pijnlijk, soms wordt lokaal een licht onaangenaam gevoel ervaren. Gemiddeld zijn 6-8 behandelingen nodig om een duidelijke pijnvermindering of volledig pijnvrij herstel te bereiken.

De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met een oefenprogramma op maat om de belastbaarheid en het natuurlijk herstel van de pees te bevorderen.

Onze therapeut heeft de opleiding EPTE bij het Nationaal trainingsinstituut Echografie gevolgd en is gekwalificeerd en gecertificeerd om de EPTE behandelingen uit te voeren.

De EPTE behandeling valt binnen het domein van de fysiotherapie en dus geldt het reguliere fysiotherapietarief. Bekijk de polisvoorwaarden om te zien of de zorgverzekeraar de behandeling vergoedt.

Als u vragen heeft over deze manier van behandelen, dan horen wij het graag.


Onze EPTE specialist is Stanley Treskes